
- Editorial:
- TECNICAS & GRAMAXE, S.L. - EDICIÓNS FERVENZA
- Ano de edición:
- 2020
- ISBN:
- 978-84-17094-96-6
- Páxinas:
- 96
- Encadernación:
- Cartoné
- Colección:
- < Xenérica >
A MATANZA DO PORCO
CULTURA E TRADICIÓN
GARCÍA PORRAL, XOÁN CARLOS
A matanza do porco, máis alá dun pormenorizado estudo sobre o proceso da mata, é un exercicio de memoria antropolóxica de costumes, rituais e traballos que esmorecen ou que en moitos casos xa só perduran na lembranza.
Ademais, o libro é unha homenaxe ao seu protagonista, o porco, animal venerado durante doce meses (Non era mala vidiña, se durase
dicíalle o burro nunha das maxistrais Cousas de Castelao) mais ao que sempre lle chega o seu San Martiño, día de festa na casa e remedio de fame para o ano.
Lacóns, cacheiras, chourizos, ósos de soá, paxarela... as distintas partes deste totémico animal reciben a súa pequena exaltación neste libro, porque, parafraseando a John Barlow: do porco, todo menos o cuiñar.