
- Editorial:
- HÉRCULES EDICIONES
- Año de edición:
- 2025
- Materia
- Cociña e técnicas culinarias
- ISBN:
- 978-84-19754-89-9
- Páginas:
- 256
- Encuadernación:
- Cartoné
- Colección:
- < Xenérica >
DE NAIS A FILLAS. RECEITAS PARA NON ESQUECER
GASTRONOMIA EN FEMININO
AUTORES VARIOS
Ao longo da historia, as mulleres foron as verdadeiras gardiás e creadoras da cociña galega tradicional. Elas preservaron e transmitiron un saber culinario que hoxe é patrimonio da nosa cultura. Queremos honrar todas esas mulleres que, durante séculos, compartiron os seus coñecementos de xeración en xeración, creando unha ponte entre o pasado e o presente mediante receitas nadas nos fogares, transmitidas de nais a fillas.
Na década dos sesenta do século XX, foron as mulleres as que tomaron as rendas da gastronomía profesional xestionando mesóns, casas de comidas e restaurantes, intentando conciliar a vida familiar con interminables xornadas de traballo na hostalería.
Fixérono desde un lugar discreto e, en moitas ocasións, sen o recoñecemento que merecían. Coa profesionalización do sector, a súa impagable contribución quedou no anonimato, relegada por unha sociedade que lles arrebatou un oficio que durante séculos fora seu.
"De nais a fillas. Receitas para non esquecer" busca rescatar esas historias de esforzo, de creatividade e de sacrificio, dándolles a visibilidade e o recoñecemento que sempre mereceron